Sekrum luangkan masa setiap minggu di PPUM

Sinar Harian (Kampus UOLS)  |  25 Jun 2019

Sekumpulan 164 orang sukarelawan yang terdiri daripada mahasiswa Universiti Malaya (UM) daripada pelbagai latar belakang jurusan dan program telah menganjurkan program mingguan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) pada setiap Jumaat.

Program yang dinamakan ‘Mahasiswa Penyayang’ ini merupakan anjuran Sekretariat Sukarelawan UM (SEKRUM) dengan kerjasama Pejabat Komunikasi Korporat PPUM.

“Ini merupakan pertama kali SEKRUM menganjurkan program sebegini, dan sambutan dari mahasiswa UM adalah amat menggalakkan. Hampir kesemua sukarelawan didapati tidak pernah meluangkan masa di hospital bersama pesakit dan keluarga pesakit sebegini,” kata Wan Nur Adibah Wan Zakaria, 22, mahasiswa tahun kedua jurusan Ukur Bahan UM, yang merupakan pengarah program.

Last Updated: 01/08/2019