Penggerak Pendaulat Borneo, ini yang dilakukan 104 mahasiswa Sabah di pedalaman Sipitang

Sinar Harian (Kampus UOLS)  |  13 Mei 2019

Kemudahan asas seperti bekalan air dan elektrik amat diperlukan kini, walau di mana seseorang berada. Perkara ini bukan sahaja memudahkan komunikasi dan urusan transaksi harian, malah turut memberi kesan kepada tahap kebersihan dan kesihatan diri. Kemudahan asas juga diperlukan dalam memastikan setiap individu menerima peluang pendidikan yang sama rata.

Atas kesedaran ini, seramai 104 mahasiswa Sabah dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Malaya (UM), dan Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah menganjurkan sebuah program menyantuni masyarakat pedalaman Sabah di Kampung Lumampau dan Kampung Ulu Bole, Sipitang.

Sila TEKAN SINI untuk melihat paparan penuh artikel berkenaan.

Last Updated: 08/07/2019